journalistik mm

bøger

hjem

debat og artikler 

konsulent-

ydelser

det tabte land

der er 

et yndigt land

andre 

udgivelser

 

 

            

Spændende, underholdende og oplysende foredrag

 

Bestil Kjeld Hansens foredrag gennem ARTE

Det tabte land Der er et yndigt land

Her kan du høre Kjeld Hansen - oversigt over foredrag

Foredraget giver en storstilet og afslørende afdækning af kampen om den danske natur og dens dramatiske forarmelse gennem de seneste 250 år. 

I denne periode har landskabet ændret sig mere end i samfulde 10.000 år, der gik forud. Foredraget beretter om, hvordan det gik til, hvem der gjorde det, hvad der drev dem, hvor pengene kom fra – og om det kunne betale sig? 

Foredragsholderen gennemgår kritisk de store nationale myter om bl.a. Dalgas (der aldrig sagde de berømte ord om udad tabes- indad vindes), Hedeselskabet (der var på offentlig støtte i 100 år), Danmarks Naturfredningsforening (der blev så grueligen fuppet) og betydningen af den tyske besættelse i 1940. Foredraget omhandler også de mange andre deltagere i spillet om landskabet i det yndige land: brutale liberalister, naive naturelskere, fæle nazister, liberale Venstremænd, kongefamilien, lykkeriddere og de alvorsfulde nyttemænd.

Foredraget bygger på bogen DET TABTE LAND af Kjeld Hansen, der udkom 30. april 2008.

 

Farvel til Grønlands natur

En mand i kajak med løftet harpun. En fanger, der kryber hen over isen bag et skydesejl. En kvinde der flænser en sæl med sin ulo. Alle kan se billedet for sig af den traditionelle grønlænder, der lever af og i balance med den omgivende natur. Kun få kender til den anden side af den grønlandske virkelighed, nemlig den enorme rovdrift på landets dyreliv. 

Forfatteren og journalisten Kjeld Hansen har dokumenteret rovdriften på den unikke grønlandske fauna i bogen "Farvel til Grønlands natur" fra 2001. Med tal fra Grønlands egne biologer påvises det, hvor omfattende ødelæggelsen allerede er. Der peges desuden på mulighederne for at genskabe tidligere tiders rige dyreliv.

Med lysbilleder.

 

"I Danmark har erhverv og myndigheder gennem de sidste 20-30 år ydet en stadig stigende indsats for at beskytte naturen og nedsætte miljøpåvirkningerne. Indsatsen har givet gode resultater, men dette kan ikke opveje den negative udvikling for vilde planter og dyr og deres levesteder. På trods af en forbedret beskyttelse af den tilbageværende natur er tilbagegangen fortsat de seneste 20 år, og kvaliteten af Danmarks natur og biodiversitet har ikke tidligere været så ringe".

Kilde: En rig natur i et rigt samfund. Wilhjelm-udvalget, nov. 2001.

Står det virkelig så slemt til med Danmarks natur? Hvad har vi mistet - og hvor meget står på spil? Hvem er de skyldige? Hvordan får vi naturen tilbage?
Forfatteren og debattøren Kjeld Hansen giver sit bud på fremtidens natur i Danmark.

 

Køb ind til en bedre fremtid!

Uanset om man kører Saab eller Skoda, køber kød eller køleskab, er på planteskolen eller bestiller en ferierejse, er der grønne valg at træffe. Og hvordan ser den ideelle grønne børneinstitution ud? Eller hvad med at få målt din egen grønne profil?

Forfatteren til "Den Grønne Forbrugerguide", Kjeld Hansen, fortæller underholdende om virksomhedens og den enkeltes muligheder for at bidrage til et bedre miljø - og samtidig spare lidt på husholdningspengene! Målgruppen er bred og omfatter bl.a. børneinstitutioner, fagforeninger, kommunale forvaltninger, gymnasier, erhvervsvirksomheder m.fl.

Med demonstration af produkter.

 

Kjeld Hansen - Tåstrupvej 31, Tåstrup - 4672 Klippinge - +45 56 52 22 70 - email