journalistik mm

bøger

debat 

og artikel

foredrag 

konsulent-

ydelser

det tabte land

andre 

udgivelser

hjem

 

Kjeld Hansen:   Der er et yndigt land

 

 

Kjeld Hansen "Der er et yndigt land"

 

Der er et yndigt land er beretningen om Danmarks naturs skæbne gennem de sidste 200 år. Hvordan har vi behandlet vort lands natur, hvilke værdier har vi sat over styr, og hvad har vi vundet. Hvordan står det til med naturens mangfoldighed anno 2003? Er det korrekt, at Danmarks natur aldrig har haft det ringere end i dag?


Der er et yndigt land anlægger en række tankevækkende vinkler på spørgsmålet om naturens forvaltning, samtidig med at bogen peger på den forarmelse, som har været prisen for verdens mest intensivt dyrkede landbrug - og som den dag i dag betales af den almindelige skatteborger i form af tilskud til landbruget. Som modvægt fremhæver bogen dog også de vellykkede projekter, hvor naturen i disse år genskabes.


Der er et yndigt land påpeger, at natur i dag er kultur, og kultur skabes af mennesker. Deri ligger mulighederne - og nødvendigheden. "Det svundne er ingen drøm," hedder det i bogen, "men skabelonen for en strålende fremtid." Men hvem skal forme denne fremtid?

 

Der er et yndigt land er på 384 sider. Bogen udkom den 17. november 2003 på Gads Forlag. Pris ved udgivelse: 299 kr. Nu nedsat til 80 kr.  Kan købes hos boghandleren eller bestilles direkte fra BæreDygtighed.

 

Kjeld Hansen - Tåstrupvej 31, Tåstrup 4672 Klippinge - +45 56 52 22 70 - email